Följ oss på sociala medier

Kallfors Norra

Kallfors Norra är ett bostadsområde som ligger nära till skog och natur med Sörmlandsleden ringlandes förbi. Kallfors Norra ligger cirka 3 km från Järna centrum. I området skall det byggas ca 200 bostäder fördelade på 80 tomter, 20 parhus och 100 lägenheter. Området byggs ihop med det befintliga området Östra Kallfors.

Området

Hela området är slutsålt och byggnation av bostäder pågår för fullt. Ca 150 familjer har nu flyttat in på Kallfors Norra. Villatomterna i området är mellan 1 500 och 2 000 kvm stora. Till alla tomter finns kommunalt VA, el och bredband framdraget.

I området finns både lekplats och fotbollsplan. Gång- och cykelbana finns till Järna pendeltågstation samt till Kallfors utegym, golfbana och restaurang. Ett varierat område, perfekt för barnfamiljen!

Om Järna

I Järna har du nära till allt. I centrum finns butiker och restauranger. Samtidigt är det nära till både havet och skogen. Flera företag satsar på närodlat och ekologiskt jordbruk, exempelvis Saltå Kvarn och Järna Mejeri. I centrum finns även en biblioteksfilial, vårdcentral och apotek. Ett par konditorier är kända för sitt goda bröd långt utanför orten. I Järna bor drygt 9100 invånare. Mest känt är Järna för antroposofernas Ytterjärna och dess kulturhus med musik, dans, teater, film och konst.

Järna ligger drygt 15 km från Södertälje och 50 km från Stockholm. Järna trafikeras idag av pendeltåg mot Södertälje och Gnesta och av busslinjer mot Södertälje, Hölö och Gnesta. Från Järna centrum når man motorvägen E4 på några minuter med bil. Söker du livskvalité med natur och miljö ”på landet” men med närhet till både Södertälje och Stockholm så är Järna ett perfekt område att bo och leva i.

På fritiden finns många olika aktiviteter att välja på i Järna med omnejd. Kulturhuset i Järna erbjuder olika evenemang bland annat teater, musik och café. Järna SK bedriver idrott i blandad kompott för olika åldrar. Det finns en idrottsplats med två fotbollsplaner, en ishall och motionsspår.  I Järna finns det även två ridklubbar, båtklubb och golfbanor för den spelsugne. Kallfors golfklubb erbjuder utöver fina golfbanor en trevlig restaurang och vintertid finns här bra skidspår.

Det finns ett stort utbud av förskolor och skolor i Järna med olika inriktning. Det finns sju stycken kommunala förskolor och sex stycken enskilda förskolor i Järna. Det finns två kommunala grundskolor i Järna, Ene-Ådahlskolan och Tavestaskolan. Det finns ytterligare fyra fristående grundskolor i Järna. Järna Friskola, Mariaskolan, Solviksskolan och Örjanskolan. Det finns även gymnasieskolor, Solviksskola, Örjanskolan samt Naturbruksgymnasium.

Mer information om att bo och leva i Järna och Södertälje kommun hittar du på Destination Södertäljes hemsida!

Ladda ned