Följ oss på sociala medier

Sundsvik Strand

Nu har 54 familjer  förverkligat drömmen om att bo 20 meter från Mälarens strand.  Sundsvik strand är beläget i vackra Sundsvik, 40 min från Stockholm i Nykvarns kommun. Under 2015-2017 har Sundsvik entreprenad byggt 6 hus med totalt 54 lägenheter i tre etapper. Första etappen flyttade in i november 2015 och sista etappen flyttade in 15 juni 2017. Husen har putsade fasader i varma jordfärger, som smälter  in i omgivningarna på ett  naturligt sätt. Husen är byggda i bruksstil för att passa in i miljön och mot vattnet på västsidan breder de stora balkongerna  ut sig ordentligt.

Till alla lägenheter finns det möjlighet till att hyra en carport med förråd. På den härliga bryggan, kan man både bada, fiska samt ha din båtplats.  I samma byggnad som den gemensamma bastun, finns även ett övernattningsrum, där gästerna kan bo. I området finns även en härlig gräsmatta och nu färdigställs en boulebana, golfgreen och en lekplats, så det finns alla möjligheter att aktivera sig!

Välplanerade lägenheter med stora balkonger

I varje hus finns 9 lägenheter. De är 2-4 rok och om ca 55 -108 kvm stora. Alla lägenheter har stora balkonger om ca 20 kvm eller uteplatser med fantastisk utsikt över Mälaren. Här njuter du  av underbart solglitter i vattnet, medan solen går ner i väst!

Husen är energieffektiva och värms upp med bergvärme. Badrummen är utrustade med tvättmaskin och torktumlare, med praktisk bänkskiva ovanpå. I köket är både diskmaskin och microvågsugn standard och det är även förberett för vinkyl. I lägenheterna på översta planet finns även möjlighet att ha en öppen spis. Det är hög standard på materialvalen, badrummen är helkaklade och alla väggarna är vitmålade. På golven ligger parkett i på köksbänken är av kompaktlaminat.

Historia

År 2007 kom idén om att bygga flerbostadshus vid Sundsviks trävaruhus. Kent Nordh, som ägde trävaruhuset och Boris Hagelin, som var markägare, kontaktade Nykvarns kommun och en detaljplan påbörjades. Under 2011 var detaljplanen klar. Kent Nordh avslutade  trävaruhusets verksamhet under hösten 2012 och valde att sälja sin del till Lars Flyning /Rudsjön entreprenad.. Lars och Boris startade det nya bolaget Sundsvik entreprenad AB. Nu har de tillsammans med Arkitekter Engstrand & Speek AB i Stockholm och  byggbolaget Nokon skapat det nya bostadsområdet Sundsvik strand!